-300 г чырвонакачаннай капусты,
-30 мл алею,
-100 г спелых памідораў,
-100 г яблыкаў,
-2 г. лыжкі 3%-вага воцату,
-цукар,
-зеляніна пятрушкі і кропу,
-молаты перац,
-соль.
Чырвонакачанную капусту ачысціць, апусціць на 10 хвілін у падсоленую ваду (30 г солі на 1 л вады), прамыць, разрэзаць уздоўж храпкі і нашаткаваць.
Пасаліць, даць пастаяць 15 хвілін, затым адціснуць, заправіць воцатам, цукрам, перцам і добра перамяшаць. Паліць алеем.
Гатовую капусту пакласці горкай на талерку, упрыгожыць кружочкамі памідораў, зверху пакласці нарэзаныя долькамі яблыкі, пасыпаць зелянінай кропу і пятрушкі. |