-300 г чырвонакачаннай капусты,
-50 г морквы,
-зеляніна салеры,
-1 ст. лыжка чырвонага віннага воцату,
-30 мл апельсінавага соку,
-50 мл алею,
-соль - па густу,
-молаты чорны перац - па густу,
-100 г апельсіна,
-150 г грэйпфрута (чырвонага ці ружовага),
-50 г злёгку абсмажаных грэцкіх арэхаў.
Капусту нашаткаваць, моркву нацерці на тарцы, сцеблы салеры нарэзаць тонкімі кружочкамі. У вялікай місцы перамяшаць капусту і моркву. Дадаць воцат, апельсінавы сок, алей, соль і перац.
Перамяшаць. Паставіць у халадзільнік на суткі. Перад падачай на стол ачысціць апельсіны і грэйпфрут, падзяліць іх на долькі, ачысціць долькі ад скуркі. Нарэзаць палову долек грэйпфрута на палоўкі і дадаць іх у салату.
Затым пакласці ў салату палову долек апельсінаў. Перамяшаць. Падаваць на стол, упрыгожыўшы пакінутымі апельсінавымі і грэйпфрутавымі долькамі і пасыпаць абсмажанымі арэхамі. |