-1/4 вілка чырвонакачаннай капусты,
-1 корань салеры,
-1 яблыка,
-1 невялікая цыбуліна,
-1 невялікі салёны агурок,
-1/2 слоіка маянэза,
-соль па густу,
-галінкі зеляніны.
Капусту дробна нашаткуйце, дадайце нешмат солі і ператрыце рукамі да вылучэння соку. Корань салеры ачысціце і натрыце на буйнай тарцы. Яблыка ачысціце ад скуркі, выражце асяродак і натрыце мякаць на буйнай тарцы.
Каб яблыка не пацямнела, адразу ж змяшайце яго з капустай і салерай. Цыбулю дробна пасячыце і дадайце яе ў гароднінную сумесь. Агурок парэжце невялікімі кубікамі і злучыце з капустай.
Усё перамяшайце, запраўце маянэзам і пакладзіце ў салатніцу. Перад падачай на стол упрыгожце долькамі яблыка, агурочнай саломкай і галінкамі зеляніны. |