-бабы чырвоныя - 250 г
-цыбуля рэпчатая - 1 галоўка
-памідоры - 1 шт.
-яйкі - 2 шт.
-алей аліўкавы - 4 ст. лыжкі
-сок цытрыны - 1 шт.
-зеляніна пятрушкі - па густу
-зеляніна кропу - па густу
-мята - па густу
-перац чорны свежазмелены - па густу
-соль - па густу
Бабы замачыць на ноч. Вымачаныя бабы адварыць і астудзіць. Галоўку рэпчатай цыбулі і зеляніну дробна нарэзаць і дадаць да бабоў.
З аліўкавага алею, соку адной цытрыны, солі і перцу прыгатаваць соус і заправіць салату.
Яйкі адварыць і нарэзаць на чвэртачкі, таксама нарэзаць памідоры. Упрыгожыць страву долькамі памідораў і яйкаў.
|