-паста фузілі - 350 г
-тунец кансерваваны ва ўласным соку - 410 г
-перац чырвоны свежы - 1 штука
-гарох - 300 г
-шпінат - 1 пучок
-пятрушка - 1 пучок
-сыр пармезан цёрты - 70 г
-арэхі грэцкія - 50 г
-часнык - 2 зубчыка
-філе анчоуса - 24 г
-лісце базіліка - 20 штук
-соль - па густу
-перац чорны молаты - па густу
-алей сланечнікавы - 250 мл
1. Сварыце пасту ў кіпячай падсоленай вадзе да гатовасці. Зліце і абсушыце.
2. Давядзіце ваду ў рондалі да кіпення і акуніце перац на 30 секунд, затым пакладзіце ў халодную ваду.
3. Сварыце гарох да мяккасці. Паламайце рыбу на невялікія кавалачкі і змяшайце з гарохам, нарэзаным перцам і пастай.
4. Для песто прамыйце шпінат, выдаліце сцеблы. Пакладзіце ў кіпячую ваду на 4 хвіліны. Зліце ваду.
Пакладзіце пятрушку і шпінат у блендэр і здрабніце. Дадайце сыр, арэхі, часнык, анчоусы, траву, соль і перац.
Працягвайце ўзбіваць і дадайце павольна алей, давядзіце да стану пасты. Астудзіце 1 гадзіну.
5. Змяшайце з пастай і падавайце.
|