-2 качана зялёнай салаты,
-1 пучок крэс-салаты,
- 2 ст. лыжкі дробна нарэзанай зеляніны пятрушкі,
-2 ст. лыжкі дробна нарэзанай зеляніны базіліка,
-2 ст. лыжкі дробна нарэзанай зеляніны размарына
-ці 2 ст. лыжкі дробна нарэзанай зеляніны чабора.
Для запраўкі:
-50 мл аліўкавага алею,
-30 мл яблычнага воцату ці цытрынавага соку,
-1 г. лыжка вадкага мёда,
-1 г. лыжка сталовай гарчыцы,
-соль,
-чорны молаты перац.
Нарэзаць зялёную салату тонкімі палоскамі.
У вялікай салатніцы змяшаць зялёную салату з крэсам і травой.
Злучыць усе інгрэдыенты для запраўкі ў слоіку з вечкам
і страсянуць яе.
Перад падачай паліць салату запраўкай і перамяшаць.
|