
-гарох сушоны - 400 г
-сода - 0.5 г. лыжкі
-часнык - 1 долька
-цыбуля - 1 шт.
-памідоры - 1 шт.
-перац салодкі - 1 шт.
-алей - па густу
-воцат - па густу
-соль - па густу
-перац чорны молаты - па густу
Гарох замачыць у халоднай вадзе на 24 гадзіны, працадзіць праз друшляк, дадаючы соду і старанна падтрасаючы, каб сода абвалакла гарох.
Праз 15 хвілін прамыць праточнай вадой, пакласці ў рондаль, заліць 1 л халоднай вады, варыць 2 гадзіны.
Працадзіць, пакласці ў міску са здробненым часныком, дадаць дробна нарэзаную цыбулю, памідор і салодкі перац, нарэзаныя долькамі.
Заправіць алеем, воцатам, соллю, чорным молатым перцам. Старанна перамяшаць.
 |