-500 г кальрабі з лісцем,
-100 г морквы,
-1 цытрына,
-50 мл аліўкавага алею,
-50 г зеляні кропу,
-1/2 г. лыжкі солі,
-1 г. лыжка цукру,
-1/4 г. лыжкі перцу.
Зрэзаць з капусты кальрабі лісце і адкласці іх для ўпрыгожвання салаты. Ачысціць кальрабі і нарэзаць тонкімі лустачкамі. Моркву нацерці на буйнай тарцы. Цытрыну памыць, таркай зняць цэдру, а з мякаці выціснуць сок. Капусту і моркву пакласці ў салатніцу, дадаць цытрынавы сок і цытрынавую цэдру, пасаліць і паперчыць па густу, дадаць цукар. Добра перамяшаць і паставіць у халадзільнік на 1 гадзіну. Дробна нарэзаць кроп. Дадаць яго ў салату. Перад падачай на стол упрыгожыць страву пакінутым лісцем кальрабі і галінкамі кропу.
|