-500 г кальрабі,
-50 г рэпчатай цыбулі,
-500 мл белага сухога віна,
-100 г шампіньёнаў,
-200 г памідораў.
Для запраўкі:
-50 мл алею,
-соль,
-перац,
-сок 1/2 цытрыны,
- дробка цукру,
-лісцікі мяты - для ўпрыгожвання.
Кальрабі ачысціць і нарэзаць брусочкамі, выкласці ў рондаль, дадаць нарэзаныя лустачкамі шампіньёны, пасыпаць дробна нарэзанай цыбуляй, заліць белым віном і тушыць 10-15 хвілін.
Да працэджаных астыўшых прадуктаў дадаць памідоры, нарэзаныя кубікамі. Для запраўкі ўзбіць алей з соллю, перцам, цытрынавым сокам і цукрам. Паліць салату запраўкай і пасыпаць дробна нарэзанай мятай.
|