-400 г браколі,
-100 г памідораў.
Для соусу:
-1 г. лыжка гарчыцы,
-1 г. лыжка віннага воцату,
-100 мл сланечнікавага алею,
-1 ст. лыжка дробна нарэзанага эстрагону,
-1 ст. лыжка дробна нарэзанай зялёнай цыбулі,
-1 ст. лыжка дробна нарэзанага базіліка,
-соль,
-перац.
Галоўкі браколі вымыць, падзяліць на суквецці і пагатаваць на пару на працягу 5 хвілін. Акунуць памідоры ў кіпень, зняць з іх скурку, мякаць нарэзаць кубікамі. Прыгатаваць соус: змяшаць гарчыцу з воцатам, злёгку ўзбіць, паступова дадаючы алей; пасаліць і паперчыць. Дадаць дробна нарэзаны эстрагон, базілік, зялёную цыбулю і як след перамяшаць. На вялікай глыбокай талерцы хораша раскласці букецікамі суквецці капусты і маленькія кавалачкі памідораў. Паліць салату соусам.
|