-0,5 кг белакачаннай капусты,
-2 сярэднія морквы,
-1 г. л. воцату,
-100 г чарнасліву,
-2 мандарына,
-0,5 г. л. цукру,
-100 г маянэза,
-соль - па густу,
-зеляніна пятрушкі для ўпрыгожвання.
1. Капусту дробна нашаткаваць вострым нажом.
2. Моркву нацерці на сярэдняй тарцы. Моркву і капусту злучыць, перамяшаць, дадаць воцат, соль па густу, 0, 5 г. л. цукру.
3. Салату яшчэ раз перамяшаць і паставіць у халадзільніку на 30 хвілін.
4. Чарнасліў размачыць у вадзе і дробна нарэзаць.
5. Мандарыны ачысціць, разабраць на долькі, выдаліць костачкі і здрабніць.
6. Капусту з морквай, чарнасліў, мандарыны злучыць, заправіць маянэзам і добра перамяшаць.
7. Зверху салату можна ўпрыгожыць дробна сечанай зелянінай пятрушкі.
|