-500 г кітайскай капусты,
-15 г цыбулі-парэі,
-10 г імбіра,
-7,5 г солі,
-10 г вострага перцу,
-25 мл кунжутнага алею,
-75 г цукру,
-2,5 мл 3 %-вага воцату,
- 50 мл вады.
Абрэзаць верхнюю частку капусты і лісце. Выкарыстоўваюцца для салаты толькі сцеблы. Іх трэба ачысціць, вымыць і нарэзаць уздоўж а затым - палоскамі шырынёй у 1 см.
Пакласці прыгатаваную капусту ў міску, пасыпаць соллю і так пакінуць на 3-4 гадзіны. Затым зліць вадкасць, старанна абсушыць капусту і выкласці на талерку.
Цыбулю-парэю, імбір і перац нарэзаць саломкай. Разагрэць на патэльні алей, давесці яго амаль да кіпення і абсмажыць востры перац, пакуль ён не набудзе цёмна-чырвоны колер.
Дадаць цыбулю-парэю і імбір. На працягу некалькіх секунд смажыць, бесперапынна памешваючы, затым дадаць ваду і цукар. Калі цукар растварыцца, ўліць воцат і давесці сумесь да кіпення.
Зняць патэльню з агню і астудзіць. Выліць соус на капусту, зачыніць міску вечкам і пакінуць на 3-4 гадзіны.
Перад падачай змясціць зверху на капусту цыбулю-парэю, імбір і востры перац
З пакінутага капуснага лісця можна прыгатаваць "вострыя" рулецікі: іх трэба апарыць кіпенем, пасаліць, паліць соусам, а затым згарнуць у рулецікі.
|