-артышокі - 1 штука
-мяса краба - ¼ шклянкі
-салера - ¼ шклянкі
-перац балгарскі зялёны - 1 ст. лыжка
-сок цыбульны - па густу
-маянэз - 2 ст. лыжкі
-сліўкі - 1 г. лыжка
-арэх мушкатавы молаты - дробка
-соль - па густу
-папрыка - па густу
-каперсы - ½ г. лыжкі
1. У артышока зрэжце сцябло з ніжняй часткай. Ачысціце ад верхняга лісця і зрэжце ўсё грубае лісце. Сварыце ў кіпячай падсоленай вадзе 25-40 хвілін да гатовасці. Артышок гатовы, калі вонкавае лісце лёгка адлучаецца. Зліце ваду і добра прасушыце.
2. Адагніце лісце артышока, каб яно адкрывалася, як кветка. Выміце ўнутраную частку з белым лісцем і злёгку пашкрабіце лыжкай. Астудзіце і парэжце на невялікія кавалачкі.
3. У місцы змяшайце крабавае мяса, артышок, нарэзаную салеру, дробна нарэзаны зялёны перац, некалькі кропель цыбульнага соку, сліўкі і маянэз. Дадайце мушкат, соль і папрыку. Зверху пасыпце каперсамі і падавайце.
|