
-200 г крэс-салаты,
-200 г апельсінаў,
-30 мл аліўкавага алею,
-дробка цукру,
-соль,
-перац.
Таркай зняць цэдру з апельсінаў.
Ачысціць апельсіны ад белай скарынкі,
падзяліць на долькі, з долек зняць плёнку.
Вылучыўшыйся сок сабраць
і выкарыстоўваць для падрыхтоўкі запраўкі.
Вычышчаныя долькі апельсіна разрэзаць на палоўкі
і паскладаць у салатніцу.
Зрабіць запраўку, змяшаўшы аліўкавы алей з 1 ст. лыжкай
апельсінавага соку, цёртай цэдрай,
дробкай цукру, соллю і перцам.
Перамяшаць нарэзаную крэс-салату з запраўкай
і злучыць гэту сумесь з долькамі апельсіна.

|