-крэветкі (вычышчаныя) – 150 г
-баклажаны - 2 шт.
-цыбуля рэпчатая - 2 шт.
-часнык - 2 зубчыка
-яйка - 1 шт.
-алей - 50 мл
-соевы соус - 50 мл
-сок - 1/4 цытрына
-кінза - па густу
-цукар - 1 г.л.
-чырвоны перац (молаты)
-чорны перац (молаты)
-соль - па густу.
Баклажаны запячыце ў духоўцы. Ачысціце ад скуркі і парэжце лустачкамі таўшчынёй 1 - 1,5 см.
Крэветкі абсмажце ў алеі разам з цыбуляй да залацістага колеру, дадайце дробна парэзаны часнык.
Для падрыхтоўкі соусу змяшайце соевы соус, цытрынавы сок, соль, цукар, перац.
Пры падачы да стала на талерку выкладзіце баклажаны, парэзаныя лустачкамі, зверху пакладзіце парэзанае яйка і абсмажаныя з цыбуляй і часныком крэветкі.
Салату паліце прыгатаваным соусам, упрыгожце кінзой.
|