-300 г кветкавай капусты,
-1 сталовая лыжка алею,
-1 сталовая лыжка воцату,
-1 цыбуліна,
-5 гарошын чорнага перцу,
-1 лаўровы ліст,
-соль,
-цукар,
-зеляніна.
Капусту падзеліце на суквецці, вымыйце. Затым прыгатуйце марынад. Для гэтага ў літры вады развядзіце воцат, дадайце алей, дробна пасечаную цыбулю, перац, лаўровы ліст, цукар і соль.
Давядзіце марынад да кіпення, выкладзіце ў яго капусту і адразу ж выключыце агонь.
Так пакіньце настаяцца, затым адкіньце капусту на друшляк, горкай выкладзіце ў салатніцу і пасыпце зверху зелянінай.
|