-100 г кветкавай капусты,
-1 свежы агурок,
-1-2 памідора,
-1-2 морквы,
-50 г сліў,
-0,5 шклянкі смятаны,
-1 г.л. цытрынавага соку,
-1 г.л. цукровай пудры,
-соль.
Кветкавую капусту прамыць, на 30 хвілін апусціць у салёную ваду, спаласнуць, адварыць, адкінуць на друшляк.
Агуркі і яблыкі ачысціць, нарэзаць кубікамі, памідоры - кружкамі, моркву - тонкай саломкай, слівы падзяліць на палоўкі, выдаліць костачкі.
Усё перамяшаць, паскладаць горкай у салатнік, заправіць смятанай, змяшанай з цукровай пудрай, цытрынавым сокам і соллю.
|