-1 невялікі качан браколі
-150 г макарон
-3 артышока ў алеі
-1 невялікі салодкі перац
-1/2 чырвонай цыбуліны
-жменя кедравых арэхаў
-20-30 г цвёрдага сыра
-1 ст. лыжка аліўкавага алею
-дробка свежазмеленага чорнага перцу
-2/3 г. лыжкі марской солі
Макароны адварваць у падсоленай вадзе на 1-2 хвіліны менш, чым паказана на пакаванні.
Браколі разабраць на суквецці. Закіпяціць ваду ў невялікім рондалі і адварваць браколі 3-4 хвіліны, затым ваду зліць.
Салодкі перац, выдаліўшы насенне, нарэзаць тонкімі палоскамі. Цыбулю пачысціць і нарэзаць тоўстымі паўколамі.
Разагрэць у патэльні аліўкавы алей, трохі абсмажыць цыбулю і салодкі перац, затым дадаць кедравыя арэхі і браколі, перамяшаць, пасаліць, паперчыць.
Артышокі разрэзаць на 4 часці. Сыр нацерці на дробнай тарцы. Макароны злучыць з абсмажанай гароднінай, дадаць артышокі, перамяшаць і выкласці ў талерку. Пасыпаць салату нацёртым сырам.
|