-курыца (паляндвіца) – 375 г
-кабачкі – 350 г
-цыбуля рэпчатая - 2 шт.
-аліўкавы алей - 7 ст.л.
-салодкі перац (чырвоны) - 1/2 шт.
-салодкі перац (жоўты) - 1/2 шт.
-салодкі перац (зялёны) - 1/2 шт.
-баклажаны – 250 г
-таматы (кансерваваныя вычышчаныя) – 250 г
-соль,
- перац кайенскі (молаты) - па густу
-насенне фенхеля - 1/2 г.л.
Кабачкі, баклажаны (са знятай скуркай і таўшчынёй 5 мм) і перац нарэзаць ромбікамі, цыбулю - кольцамі, паляндвіцу - буйна.
Вычышчаны часнык выдушыць праз ручны прэс і змяшаць з 3 ст. лыжкамі алею.
Гародніну (без баклажанаў) змяшаць, пасаліць і заправіць часнычным алеем.
Баклажаны абсмажыць у 2 ст. лыжках алею пры сталым памешванні. Таматы адкінуць на друшляк і буйна нарэзаць.
Пакласці іх да баклажанаў, пасыпаць сумесь молатым перцам, пасаліць і тушыць 3 хвіліны, не накрываючы вечкам.
Дадаць кабачкі з цыбуляй і салодкім перцам. Зняць гародніну з агню і пакінуць на 15 хвілін (настойвацца).
Пакінуты алей разагрэць з фенхелем, абсмажыць паляндвіцу на слабым агні па 3 хвіліны з кожнага боку і пасаліць.
Выкласці гародніну на талеркі і падаць з паляндвіцай.
|