-морква 150 г (2 штукі сярэдняй велічыні),
-1 буйнае яблыка,
-2 г. лыжкі цукру,
-соль,
-сок цытрыны,
-30 г алею.
Моркву старанна памыць і ачысціць. Яблыка вымыць, разрэзаць напалову і выдаліць насенне і асяродак. Нарэзаць моркву і яблыкі тонкай саломкай ці нацерці іх на тарцы.
Дадаць цукар, соль і цытрынавы сок па густу, перамяшаць. Заправіць салату алеем. Упрыгожыць такую салату можна долькамі яблыкаў (папярэдне папырсканых цытрынавым сокам), яркімі ягадкамі (журавінамі ці чырвонай парэчкай) і зелянінай.
Салата з морквы добра вядомая, але не ўсё яе любяць, таму што часта яна бывае няправільна прыгатаванай.
Першым чынам, яна павінна быць сакавітай і запраўленай па густу. Калі яблыкаў не вельмі шмат, колькасць цытрынавага соку трэба павялічыць.
|