Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Салаты

    САЛАТА З НУТА СА ШПІНАТАМ І ЁГУРТАМ

    Нут (турэцкі ці баранавы гарох), запраўлены рэзкімі затаўкамі з цытрынай, ператвараецца са звычайнага гароху ў пікантны, экзатычны інгрэдыент. Паліваем салату натуральным ёгуртам з даданнем апельсінавага соку і мёда. Свежая мята - як упрыгожванне і дадатковы водар.

    -нут кансерваваны - 1 слоік (440 г)

    -зеляніна пятрушкі, дробна нарэзаная - 2 ст. л.

    -цыбуля чырвоная, дробна нарэзаная - ¼ шклянкі

    -алей аліўкавы - 2 ст. л.

    -свежы сок цытрыны - 2 ст. л.

    -цытрынавая цэдра цёртая - ¼ г. л.

    -кумін молаты - ¾ г. л.

    -перац кайенскі - дробка

    -соль - па густу,

    -чорны перац - па густу

    -ёгурт натуральны, нетлусты - 3 ст. л.

    -сок апельсіна - 1 ст. л.

    -цэдра апельсіна цёртая - ¼ г. л.

    -мёд - ¼ г. л.

    -маладое лісце шпінату - каля 2 шклянак (60 г)

    -лісце мяты, дробна нарэзаныя - 1 ст. л.

     

    Зліце вадкасць са слоіка з нутам, прамыйце гарох. Перамяшайце нут, пятрушку і цыбулю.

    Асобна змяшайце аліўкавы алей, цытрынавы сок, цытрынавую цэдру, кумін, кайенскі перац, соль і чорны перац.

    Дадайце прыгатаваную запраўку да сумесі з нутам. Перамяшайце ёгурт, апельсінавы сок, цэдру і мёд.

    Выкладзіце гарох на лісце шпінату, паліце ёгуртавым соусам і пасыпце нарэзанай мятай.

    Катэгорыя: Салаты | Дабавіў: wawkalaki (07.09.2014)
    Праглядаў: 246 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar