Нут (турэцкі ці баранавы гарох), запраўлены рэзкімі затаўкамі з цытрынай, ператвараецца са звычайнага гароху ў пікантны, экзатычны інгрэдыент. Паліваем салату натуральным ёгуртам з даданнем апельсінавага соку і мёда. Свежая мята - як упрыгожванне і дадатковы водар.
-нут кансерваваны - 1 слоік (440 г)
-зеляніна пятрушкі, дробна нарэзаная - 2 ст. л.
-цыбуля чырвоная, дробна нарэзаная - ¼ шклянкі
-алей аліўкавы - 2 ст. л.
-свежы сок цытрыны - 2 ст. л.
-цытрынавая цэдра цёртая - ¼ г. л.
-кумін молаты - ¾ г. л.
-перац кайенскі - дробка
-соль - па густу,
-чорны перац - па густу
-ёгурт натуральны, нетлусты - 3 ст. л.
-сок апельсіна - 1 ст. л.
-цэдра апельсіна цёртая - ¼ г. л.
-мёд - ¼ г. л.
-маладое лісце шпінату - каля 2 шклянак (60 г)
-лісце мяты, дробна нарэзаныя - 1 ст. л.
Зліце вадкасць са слоіка з нутам, прамыйце гарох. Перамяшайце нут, пятрушку і цыбулю.
Асобна змяшайце аліўкавы алей, цытрынавы сок, цытрынавую цэдру, кумін, кайенскі перац, соль і чорны перац.
Дадайце прыгатаваную запраўку да сумесі з нутам. Перамяшайце ёгурт, апельсінавы сок, цэдру і мёд.
Выкладзіце гарох на лісце шпінату, паліце ёгуртавым соусам і пасыпце нарэзанай мятай.
|