Калі да салатнага лісця дадаць нут, сушоныя вішні і моркву, то атрымаецца смачная салата.
-алей аліўкавы - 3 ст. л.
-воцат бальзамічны - 2 ст. л.
-дыжонская гарчыца - 1 г. л.
-соль - па густу
-чорны молаты перац - па густу
-дробнае салатнае лісце - 6 шклянак
-морква (рэзаная палоскамі) - 2 шт.
-нут (турэцкі гарох), кансерваваны (асушаны) - 450 г
-вішні сушоныя - 1/2 шклянкі
-кроп свежы - 1/4 шклянкі
1. У невялікай місцы злучыць аліўкавы алей, гарчыцу, воцат, 1/4 гарбатнай лыжкі солі і 1/8 гарбатнай лыжкі перцу, узбіць венцам ці відэльцам.
2. У вялікай місцы змяшаць салатнае лісце, моркву, турэцкі гарох, вішні і кроп, перамяшаць. Затым паліць салату запраўкай і яшчэ раз добра перамяшаць
|