-баклажаны – 1 кг
-соевы соус - па густу
-зялёная цыбуля – 30 г
-часнык – 20 г
-кунжут (молаты) – 5 г
-перац (чырвоны струкавы) - 1 шт.
Гэтая страва рыхтавацца з маладых баклажанаў з заправамі. У баклажаны можна дадаць сталовы воцат (лепш перад самым ужываннем стравы).
Маладыя баклажаны памыць, адрэзаць хваставую частку. Разрэзаць на чатыры часткі, але не да канца.
Прапарыць баклажаны на паверхні амаль зваранага рысу. Калі відэлец будзе вольна ўваходзіць у плады, выняць іх, астудзіць і разарваць на часткі.
Са струка перцу дастаць насенне, нарэзаць і прыціснуць разам з баклажанамі.
Скласці баклажаны ў рондаль, паліць соевым соусам, пасыпаць нашаткаванай цыбуляй, раздушаным часныком, молатым кунжутам.
|