-пячонка трэскі – 150 г
-авакада - 1 шт.
-агуркі (свежыя) - 2 шт.
-памідор (вялікі) - 1 шт.
-яйка - 2 шт.
-салата - 1 пучок
-батон - 1/4 шт.
-зялёная цыбуля - 1 пучок
-соль - па густу
-перац - па густу
-маянэз - па густу.
Каб прыгатаваць хлебныя чыпсы, хлеб папярэдне замарозіць.
Нарэзаць хлеб вельмі тонкімі лустачкамі, загарнуць краі
і пакласці на бляху.
Адправіць чыпсы ў разагрэтую духоўку
і падсушыць на працягу некалькіх хвілін.
Адварыць яйкі ўкрутую, астудзіць і, пачысціўшы, нарэзаць кубікамі.
Авакада разрэзаць напалову, выняць лыжкай мякаць
і дробна нарэзаць.
Агуркі, ачысціўшы ад лупіны, нарэзаць кубікамі разам з памідорам.
Парэзаць кольцамі зялёную цыбулю.
Змяшаць усе падрыхтаваныя інгрэдыенты.
Пячонку трэскі выняць з масла і парэзаць на кавалачкі.
Лісце салаты парваць на кавалкі і выкласці на талерку.
Зверху пакласці прыгатаваную салату, пасаліць і паперчыць па густу.
Заправіць салату маянэзам,
зверху раскласці кавалачкі пячонкі і хлебныя чыпсы.
Гатовую салату з пячонкаю трэскі, авакада
і хлебнымі чыпсамі падаваць, упрыгожыўшы зялёнай цыбуляй.
|