- 1 слоік кансерваванай пячонкі трэскі;
- 4 бульбіны;
- 3-4 вараных яйкі;
- 3 салёных агурка;
- цыбуля-парэя;
- кроп;
- маянэз;
- круглыя чыпсы
Гэта страва трохі нагадвае пластавую салату з пячонкі трэскі -
ва ўсякім разе, кожны пласт спатрэбіцца перакітоўваць маянэзам.
Пласты будуць такімі:
1 пласт - нацёртая адвараная бульба;
2 пласт - размятая відэльцам пячонка трэскі;
3 пласт - дробна нарэзаны яечны бялок;
4 пласт - кроп з зялёнай цыбуляй;
5 пласт - нарэзаныя марынаваныя агуркі;
6 пласт - расцёртыя жаўткі.
Зараз неабходна надаць салаце выяву сланечніка.
Для гэтага на апошнім пласце стравы малюем "сетачку" з маянэза
і ў кожны атрыманы квадрацік укладваем па палове масліны.
А каб салата з пячонкі трэскі "Сланечнік" атрымалася яшчэ прыгажэй,
упрыгожваем яе па краях чыпсамі ў выглядзе "пялёсткаў".
|