- пячонка трэскі (кансерваваная) – 200 г
-гарошак зялёны (кансерваваны) – 200 г
-яйка - 2 шт.
-бульба - 1 шт.
-маянэз - 3 ст.л.
-пятрушка (зеляніна) - 1 пучок
-соль - па густу.
Яйкі адварыць ўкрутую, астудзіць у халоднай вадзе і пачысціць.
Адкласці бялок аднаго яйка для ўпрыгожвання,
астатнія яйкі парэзаць кубікамі.
Бульбу адварыць у мундзіры да гатовасці,
астудзіўшы, пачысціць і буйна нацерці.
Пячонку трэскі выняць з масла і нарэзаць на невялікія кавалачкі.
Выкласці ў салатнік усе падрыхтаваныя кампаненты.
Дадаўшы кансерваваны гарошак, пасаліць салату па густу.
Заправіць салату маянэзам і перамяшаць.
Дробна нарэзаць зеляніну пятрушкі.
Адкладзены бялок дробна нацерці.
Гатовую салату ўпрыгожыць цёртым бялком,
сечанай пятрушкай і падаць на стол.
|