-пячонка трэскі (ва ўласным соку) – 185 г
-крэветкі (сырыя) – 250 г
-віно белае - 150 мл
-лаўровы ліст - па густу
-часнык - 1 зубчык
-яйка перапёлчыны - 12 шт.
-салата (сумесь) - 150-200 г
-зеляніна - па густу
-цытрына (цэдра) - 1 шт.
-соль - па густу
-перац - па густу
-алей вінаградных костачак - 1 ст.л.
У рондалі змяшаць ваду з віном у суадносінах 1:1,
дадаць лаўровы ліст, соль, перац і часнык.
Давесці да кіпення, дадаць крэветкі і варыць 1-2 хвіліны.
Зліўшы ваду, крэветкі астудзіць і пачысціць.
Адварыць перапёлчыны яйкі на працягу 3 хвілін.
Астудзіўшы, ачысціць і разрэзаць на палоўкі.
Салатнае лісце парваць на кавалкі.
Дробна пасекчы зеляніну.
З цытрыны дробнай таркай зняць цэдру.
Пячонку трэскі, зліўшы вадкасць, расцерці відэльцам.
Выкласці на талерку лісце салаты,
пасыпаць зелянінай і цэдрай цытрыны.
На лісце пакласці пячонку трэскі, крэветкі і перапёлчыны яйкі.
Змяшаць алей вінаградных костачак з соллю і перцам.
Паліць запраўкай салату з пячонкі трэскі,
крэветак і перапёлчыных яйкаў і падаць страву да стала.
|