-пячонка трэскі кансерваваная - 250 г (1 слоік)
-яйка курынае - 5 шт.
-цыбуля рэпчатая - 100 г (1 шт.)
- цыбуля зялёная - 50 г
-соль (пры неабходнасці) - 1-2 дробкі
Рэпчатую цыбулю дробна нарэзаць.
Пры жаданні можна апарыць нарэзаную цыбулю кіпенем –
густ цыбулі стане мякчэй.
Зялёную цыбулю дробна нарэзаць.
Можна частку цыбулі пакінуць ненарэзанай - для ўпрыгожвання.
Ці ж адкласці для гэтага частку нарэзанай зялёнай цыбулі.
Яйкі адварыць укрутую і адлучыць бялкі ад жаўткоў.
Бялкі нацерці на дробнай тарцы ці дробна нарэзаць.
Адкласці 1-2 ст. лыжкі здробненых бялкоў для ўпрыгожвання салаты.
Пячонку расцерці відэльцам.
Каб салата была далікатней,
можна пячонку працерці праз сіта ці здрабніць блендэрам.
Жаўткі расцерці, расцерці з цыбуляй
і дадаць масла з кансерваў (2-3 ст. лыжкі).
Бялкі змяшаць з пячонкай. А затым з прыгатаванай сумессю.
Калі неабходна, можна дадаткова пасаліць.
Упрыгожыць салату з пячонкі трэскі кавалачкамі яйка,
стрэлкамі зялёнай цыбулі (ці нарэзанай зялёнай цыбуляй).
|