-пячонка трэскі - 1 слоік
-морква - 2 шт.
-бульба - 2 шт.
-яйкі - 3 шт.
-цвёрды сыр - 50 г
-салёныя агуркі- 3 шт.
-зялёная цыбуля - 1/2 пучка
-маянэз - па густу
-соль па – па густу
Моркву і бульбу адварыць. Яйкі таксама сварыць.
Пячонку трэскі дастаць са слоіка,
папрамакаць сурвэткай лішняе масла і расцерці пячонку відэльцам.
Яйкі ачысціць і адлучыць жаўток ад бялку.
Асобна бялок нацерці на буйнай тарцы,
у іншую ёмістасць жаўток нацерці на дробнай тарцы.
Салёныя агуркі ачысціць ад лупіны і нацерці на буйнай тарцы,
прыбраць лішні сок. Моркву і бульбу ачысціць.
Моркву нацерці на дробную тарку, бульбу нацерці на буйную тарку.
Сыр нацерці на дробную тарку, зялёную цыбулю нарэзаць.
Выкладваць салату пластамі.
Першы пласт - нацёртая бульба, затым пячонка трэскі, трохі паперчыць.
Зверху зялёная цыбуля і трохі маянэза.
Па-над маянэзам выкладваем цёрты агурок.
Зверху агурка бялок, затым морква, зверху сыр, затым маянэз.
Зверху маянэза жаўток.
Упрыгожыць маслінай і зялёнай цыбуляй.
|