-пячонка трэскі - 1 слоік (200 г.)
-бульба - 2 шт.
-морква - 1 шт.
-яйкі - 3-4 шт.
-зялёная цыбуля - 2 пярынкі.
-чарнасліў - 10-12 шт.
-маянэз - 200 г.
-соль - па густу
-перац - па густу.
Крок 1
Моркву і бульбу адварыць, астудзіць,
ачысціць і нацерці на буйнай тарцы.
Крок 2
Яйкі адварыць, астудзіць, ачысціць.
Адлучыць бялок ад жаўтка, бялок нацерці на буйнай тарцы.
Жаўток раскрышыць відэльцам.
Крок 3
Салата выкладваецца пластамі.
Кожны пласт трохі прамазаць маянэзам:
бульба, пячонка трэскі (расцерці відэльцам), цыбуля дробна нарэзаць,
морква, чарнасліў нарэзаць саломкай, яечны бялок, жаўток.
Крок 4
Упрыгожыць салату зелянінай і свежым нарэзаным агурком.
|