-пячонка трэскі кансерваваная - 1 слоік
-яйка курынае - 2 штукі
-кукуруза кансерваваная - 170 г
-маянэз - 2 сталовыя лыжкі
-хлеб белы - 4 кавалка
1. Белы хлеб (скарынкі зняць) нарэзаць кубікамі 1х1 см,
калі ён вельмі свежы, то абсушыць без масла ў патэльні
ці духоўцы 5 хвілін, затым злёгку абсмажыць на сметанкавым масле
ці алеі ці ў іх сумесі.
2. Спачатку падрыхтаваць масла: разагрэць патэльню,
потым кінуць туды падсушаныя грэнкі і адразу ўвесь час мяшаць іх,
каб масла не патрапіла на адзін бок,
каб грэнкі былі раўнамерна румяныя.
3. З пячонкі трэскі зліць алей, расцерці відэльцам,
дадаць здробненыя яйкі, кукурузу і маянэз.
4. Ўсё размяшаць, выкласці на салатнае лісце (можна без іх).
5. Толькі перад самым ужываннем пакласці зверху грэнкі
(можна абкласці імі ўсю паверхню салаты, а можна россыпам,
тады астатнія грэнкі пакласці ў вазачку, для ахвотнікаў дадаць іх),
упрыгожыць зелянінай кропу.
|