- пячонка трэскі – 200 г
-салата (сумесь лісцяў) – 40 г
-таматы (вяленыя) – 20 г
-яйка перапёлчыны - 8-10 шт.
-пармезан – 10 г
-цыбуля зялёная - 1-2 шт.
-пятрушка - 2-3 галінкі
-соль марская – 2 г
-перац чорны (молаты) – 1 г
-воцат белы бальзамічны ці цытрынавы сок - 1 г.л.
-соус соевы - 1 г.л.
Перапёлчыны яйкі сварыць ўкрутую, астудзіць
і, пачысціўшы, парэзаць на палоўкі.
Лісце салаты парваць на кавалкі.
Зялёную цыбулю парэзаць кольцамі.
Зеляніну пятрушкі дробна нарэзаць.
Пячонку выняць з масла
і нарэзаць на кавалачкі разам з вяленымі таматамі.
Выкласці на дно салатніка салатнае лісце,
затым - зялёную цыбулю і пятрушку.
Далей выкласці пячонку трэскі, палоўкі яйкаў і вяленыя таматы.
Прыгатаваць запраўку, змяшаўшы масла з-пад пячонкі
з бальзамічным воцатам і соевым соусам.
Пасаліўшы і паперчыўшы па густу, узбіць соус відэльцам.
Заправіць зялёную салату з пячонкі трэскі
з вяленымі памідорамі прыгатаваным соусам.
Падаць салату да стала, пасыпаўшы цёртым пармезанам.
|