-бабы замарожаныя прарошчаныя - 600 г
-соль - па густу
-бекон - 100 г
-тост счарсцвелы - 2 лусты
-памідоры вялікія спелыя - 4 шт.
-цыбуліны маленькія - 2 шт.
-сыр эдам - 150 г
-вяндліна вараная без тлушчу - 100 г
-зеляніна пятрушкі - 0.5 пучка
-соль - па густу
-базілік, сухая зеляніна - 0.5 г. лыжкі
Для соусу:
-воцат - 3 ст. лыжкі
-алей - 4 ст. лыжкі
Неразмарожаныя бабы прыгатуйце па ўказаннях на пакаванні з даданнем солі.
Затым бабы астудзіце і асцярожна выдаліце шаравата-зялёныя лускавінкі, пакінуўшы толькі светлыя ўнутраныя часткі.
Бекон нарэжце маленькімі кубікамі і распусціце на павольным агні. Тым часам з хлеба зрэжце скарынкі і нарэжце маленькімі кубікамі.
Скваркі шумоўкай выкладзіце з патэльні, абсмажце ў пакінутым тлушчы хлеб да залаціста-карычневага колеру.
Тым часам памідоры абліце кіпенем, зніміце скурку, разрэжце на 4 часці, выражце пладаножкі, выдаліце насенне і мякаць нарэжце маленькімі кубікамі. Цыбуліны пачысціце і дробна пасечыце.
Сыр і вяндліну нарэжце вельмі маленькімі кубікамі. Пятрушку спаласніце, страсіце ваду і лісце адлучыце ад сцеблаў. З воцату, алею, солі і базіліка вымешайце салатны соус.
У рондалі разам з соусам перамяшайце бабы, памідоры, цыбулю, сыр, вяндліну і лісцікі пятрушкі.
Абсмажанымі кубікамі тостаў разам са скваркамі зверху пасыпце салату. Перамяшайце толькі пасля падачы да стала.
|