-цытрына - 1 штука
-артышокі - 4 штукі
-эндывій - 230 г
-салата радык’ё - 340 г
-алей аліўкавы - 5 ст. лыжак
-соль буйная - 1,25 г. лыжкі
-перац чорны молаты - ¼ г. лыжкі
-воцат вінны белы - 3 ст. лыжкі
1. У вялікую міску выцісніце сок паловы цытрыны і заліце вадой, цэдру пакладзіце туды ж.
2. З аднаго артышока зрэжце ножку, затым верхнюю траціну. Затым выдаліце пластамі зялёнае лісце, каб засталося толькі жоўтае.
3. Вострым нажом ізноў зрэжце ножку і гарбатнай лыжкай выдаліце варсістую ўнутраную частку. Натрыце вычышчаны артышок другой палоўкай цытрыны.
Зрэжце пакінутыя кудзелістыя часткі з артышока і зноў натрыце цытрынай. Пакладзіце ў прыгатаваную цытрынавую ваду і паўтарыце тое ж самае з астатнімі артышокамі.
4. Перад падачай, на тарцы, натрыце артышокі вельмі тонкімі лустачкамі. Вельмі хутка перакладзіце ў вялікую міску і перамяшайце з нарэзаным на невялікія кавалачкі эндывіем і радыкк’ё.
Апырскайце аліўкавым алеем і зноў перамяшайце. Пасыпце соллю і перцам і апырскайце воцатам.
Перамяшайце і падавайце. Інгрэдыенты для запраўкі можаце загадзя змяшаць разам.
|