-мідыі вараныя - 200 г
-агуркі салёныя - 5-6 шт.
-цыбуля рэпчатая - 2-3 галоўкі
-алей - 1 ст. лыжка
-лаўровы ліст - па густу
-цукар - па густу
-перац молаты - па густу
-перац гарошкам - па густу
-соль - па густу
Мідыі прыпусціць у посудзе з зачыненым вечкам у невялікай колькасці вады ці малака з даданнем рэпчатай цыбулі, духмянага перцу гарошкам і лаўровага ліста на працягу 15-20 хвілін.
Астудзіць, нарэзаць. Агуркі вымыць, ачысціць і нарэзаць тонкімі лустачкамі, рэпчатую цыбулю ачысціць, прамыць, дробна нарэзаць.
Падрыхтаваную гародніну злучыць, заправіць алеем, соллю, цукрам, молатым перцам, дадаць мідыі і перамяшаць.
|