-300 г савойскай капусты,
-200 г бурака,
-100 г яблыкаў,
-50 г зеляніны пятрушкі,
-1 ст. лыжка сталовага хрэна,
-50 мл алею,
-чорны молаты перац.
Для марынаду:
-450 мл 3%-вага воцату,
-350 мл вады,
-160 г цукру,
-100 мл алею,
-1 ст. лыжка солі,
-2 гарошыны чорнага перцу,
-2 лаўровых ліста,
-2 гваздзічкі,
-кайенскі перац - на кончыку нажа.
Бурак ачысціць, нарэзаць саломкай, заліць марынадам. Праз 24 гадзіны выняць з марынаду і абсушыць на сіце. Капусту нашаткаваць.
Яблыкі ачысціць ад лупіны і нарэзаць саломкай. Падрыхтаваныя прадукты паскладаць пластамі ў салатніцу і ўпрыгожыць зелянінай.
Запраўку, прыгатаваную з хрэна, алею і перцу падаць асобна.
|