-1 кг тапінамбура
-200 г белага хлеба
-60 г сала
-сок 1 цытрыны
-аліўкавы алей - 3 ст. л.
-2 ст. л. мелкарубленай зялёнай цыбулі
-соль
Тапінамбур вымыць,
адварыць да гатовасці ў вялікай колькасці падсоленай вады, прыкладна 30 мін.
Ваду зліць, тапінамбур астудзіць, абсушыць, ачысціць
і нарэзаць лустачкамі.
Выкласці ў салатнік, заправіць маслам,
апырскаць цытрынавым сокам.
Пасаліць, паперчыць і перамяшаць.
Сала нарэзаць тонкімі лустачкамі
і абсмажыць на патэльні да утварэння хрумсткіх скварак.
Выняць, выкласці на папяровы ручнік, даць сцячы лішкам тлушчу.
Хлеб нарэзаць невялікімі кубікамі і падрумяніць у пакінутым тлушчы ад сала.
Абсмажаныя крутоны таксама выкласці на папяровы ручнік,
каб сцёк лішні тлушч.
Крутоны і скваркі дадаць у салатніцу з тапінамбурам.
Добра перамяшаць і пасыпаць зялёнай цыбуляй.
|