- 300 г тапінамбура
- 100 г зялёнай цыбулі
- 50 г пятрушкі
- 50 г кропу
- 1 ст. л. мукі
- 1 жаўток
- 1/2 шклянкі гародніннага булёна
Клубні добра памыць і нарэзаць тонкімі пласцінкамі,
скласці ў салатніцу, абсыпаць зелянінай
і даць настаяцца пад вечкам.
Сварыць соус бешамель: закіпяціць булён
і акуратна ўвесці ў яго прагрэтую на патэльні
і разведзеную затым у цёплай вадзе муку,
жаўток разбоўтаць у кубку з мукой
і тонкім струменьчыкам уліць у булён,
увесь час памешваючы;
увесці ў яго рэзкай затаўкі, паліць ім салату.
|