-5-6 клубняў тапінамбура,
-2 ст. лыжкі нарэзанай зялёнай цыбулі,
-1 ст. лыжкі насечанай зеляніны пятрушкі,
-1 ст. лыжкі насечанай зеляніны кропу,
-1 ст. лыжка мукі,
-1 ст. лыжка сметанкавага масла,
-1 шклянка гародніннага адвара,
-2-3 ст. лыжкі смятаны ці слівак,
-рэзкія затаўкі па густу.
Клубні тапінамбура старанна прамыць, нарэзаць тонкімі пласцінкамі,
скласці ў салатніцу, абсыпаць нарэзанай зялёнай цыбуляй
і насечанай зелянінай пятрушкі і кропу.
Даць настаяцца пад вечкам. Тым часам сварыць соус бешамель.
Для гэтага муку (лепш жытнюю) прагрэць са сметанкавым маслам,
распушчаным на глыбокай патэльні.
Затым паступова ўліць гароднінны булён са смятанай
ці сліўкамі, бесперапынна памешваючы, каб не было камякоў.
Соус праварыць яшчэ 1-2 хвілін, увесці ў яго рэзкай затаўкі па густу
і зняць з агню. Атрыманым соусам заправіць салату.
|