-500 г буйнай спелай трускаўкі,
-200 г тварагу,
-1/2 шкл. слівак,
-1 вялікі апельсін,
-5 ст. лыжак малака,
-4 ст. лыжкі гарэлкі,
-3 ст. лыжкі цукру,
-1 пакуначак ванільнага цукру.
Трускаўку ачысціце ад пладаножак, добра вымыйце
і адкіньце на друшляк, даўшы сцячы вадзе.
Некалькі прыгожых ягад адкладзіце для ўпрыгожвання,
а астатнія парэжце ўздоўж на 4 часці.
Апельсін ачысціце ад лупіны і нарэжце тонкімі лустачкамі.
Выцісніце з іх сок, зліце ў асобную міску.
Трускаўку выкладзіце ў парцыённыя вазачкі.
Сок апельсіна змяшайце з гарэлкай і дадайце цукар.
Памешвайце датуль, пакуль цукар не растворыцца.
Паліце гэтым сіропам трускаўку. Сліўкі з ваніллю ўзбіце ў пену.
Тварог выкладзіце ў міску, разамніце відэльцам, дадайце малако
і ўзбітыя сліўкі і ўсё старанна перамяшайце.
Перад падачай на стол выкладзіце па 2-3 сталовыя лыжкі
тварогавай сумесі ў кожную порцыю трускаўкі,
упрыгожце цэлымі ягадамі і долькамі апельсіна.
|