-турэцкі гарох нут (зліць і прамыць) – 800 г
-цыбуля рэпчатая (нашаткаваная) - 1 шт.
-пятрушка (нашаткаваная) - 4 ст.л.
для запраўкі:
-сок - 1/2 цытрыны
-аліўкавы алей - 2 ст.л.
-соль - па густу,
-перац - па густу.
Зрабіць запраўку. Пакласці цытрынавы сок і аліўкавы алей ў міску, ўзбіць венцам. Заправіць соллю і перцам.
Перакласці нут у салатніцу, дадаць цыбулю і пятрушку, папырскаць запраўкай.
Перамяшаць. Адставіць на 5 хвілін, каб цыбуля трохі замарынавалася ў запраўцы. Падаваць, упрыгожыўшы лісцікамі пятрушкі
|