-турэцкі гарох нут (кансерваваны) - 800-1000 г
-часнык (дробна нарэзаны) - 1 зубчык
-размарын галінка (нашаткаваная) - 1 шт.
-гарчыца - 1 г.л.
-чырвоны вінны воцат - 2-3 ст.л.
-аліўкавы алей - 4 ст.л.
-памідоры - 2-3 шт.
-агурок (нашаткаваны) - 1 шт.
-пятрушка (нашаткаваная) - 1 пучок.
Злучыць у рондалі гарох, часнык, размарын і трохі вады. Награваць некалькі хвілін, каб усё настаялася.
Дадаць гарчыцу, воцат, аліўкавы алей, соль і перац па густу. Пакласці ў салатніцу памідоры, агуркі і дадаць гарох, пятрушку і перамяшаць.
Падаваць салату цёплай ці пакаёвай тэмпературы. Яна становіцца яшчэ смачней, калі настаіцца паўгадзіны.
|