-300 г морквы,
-100 г пятрушкі,
-50 г таматавай пасты,
- цукар,
-кмен,
-чырвоны молаты перац,
-гваздзіка,
-75 мл алею,
-соль - па густу.
Моркву адварыць да паўгатовнасці, астудзіць, ачысціць, нарэзаць саломкай, хутка абсмажыць на вялікім агні ў алеі з рэзкімі затаўкамі (кменам, перцам, гваздзікай).
Гатовую моркву адкінуць на друшляк, каб сцяклі лішкі алею. Пакінутым ад пячэння алеем развесці таматавую пасту, дадаць цукар і выгрэць сумесь на агні.
Атрыманы соус астудзіць. Заправіць моркву соусам, змяшаць з дробна нашаткаванай зелянінай, выкласці ў салатніцу.
|