-баклажаны - 1 кг
-памідоры (без скуры і насення) - 6 шт.
-аліўкавы алей - 60 мл
-часнык (раздушаны) - 1 зубчык
-цытрына (сок) - 2 ст.л.
-арахіс (злёгку абсмажаны) – 55 г
-сыр пармезан (цёрты) – 55 г.
Прыгатаваць баклажаны на грылі (ці на барбек’ю), увесь час паварочваючы, каб мякаць прыгатавалася, але засталася досыць шчыльнай, каб разрэзаць на кавалачкі.
Калі баклажаны астынуць, парэзаць кубікамі. Перакласці ў салатніцу і дадаць таматы.
У гарлачы ці місцы змяшаць аліўкавы алей, часнык і цытрынавы сок. Заправіць і паліць соусам баклажаны.
Пасыпаць зверху сыр і арэхі і падаваць.
|