-грабешкі марскія - 8 штук
-салатная сумесь "афіша-ежа" - 150 г
-сыр пармезан - 30 г
-салера - 6 сцеблаў
-хлеб белы чэрствы - 50 г
-артышокі міні марынаваныя - 12 штук
-памідоры вяленыя - 100 г
-алей аліўкавы - 150 мл
-гарчыца дыжонская - 2 г. лыжкі
-соль чорная - па густу
-пятрушка - 6 сцеблаў
-перац чорны молаты - па густу
1. Зрабіць кляр для грабешкоў. Пармезан, салеру, пятрушку, хлеб здрабніць у блендэры ў дробную дробку.
2. Грабешкі разрэзаць на роўныя палоўкі, абкачаць у кляры і абсмажыць на грылі 7 хвілін.
3. Узбіць аліўкавы алей і гарчыцу венцам і заправіць салатную сумесь.
4. Раскласці па талерках салатную сумесь акуратнай горачкай. Артышокі разрэзаць напалову і пакласці па 3 палоўкі на порцыю, па 4 вяленых памідора і па 4 кавалачка грабешка.
Салату ўпрыгожыць чорнай молатай соллю і свежазмеленым перцам
|