-агурок - 5-7 шт.
-радыска - 0.5 пучка
-салата - 5-6 лістоў
-базілік - 5-6 галінак
-смятана - 1 ст. лыжка
-перац чорны молаты - па густу
-соль - па густу
Агуркі вымыць халоднай вадой. Кожны агурок разрэзаць уздоўж на 4 часці. Радыску вымыць, нарэзаць тонкімі кружочкамі. Зрабіць у кожнай чвэртачцы агурка па 4-5 надрэзаў.
У атрыманыя прарэзы ўставіць кружкі радыскі, пасаліць і пасыпаць чорным молатым перцам. Лісце салаты і базілік вымыць.
Лісце салаты выкласці на плоскую талерку і вышмараваць смятанай. Базілік дробна нарэзаць.
На салату пакласці лустачкі агуркоў з радыскай, пасыпаць здробненым базілікам і падаць да стала.
Свежыя агуркі і радыску варта рэзаць і саліць непасрэдна перад падачай да стала, інакш яны хутка звянуць.
|