-500 г зялёнай салаты,
-3/4 шклянкі запраўкі салатнай,
-соль - па густу,
-кроп.
Прамытае лісце ліставой ці качаннай салаты разрэзаць на 2 - 3 часці,
пакласці ў салатніцу, заправіць салатнай запраўкай,
акуратна перамяшаць і пасыпаць кропам.
Акрамя кропу, салату можна пасыпаць дробна нарэзанымі,
папярэдне нацёртымі часныком, скарыначкамі пшанічнага хлеба.
Замест салатнай запраўкі салату можна заправіць смятанай
ці кісляком, а зверху пакласці долькі вараных яйкаў і свежых агуркоў.
Зялёную салату падаваць да смажаных мяса, птушкі, дзічыны і рыбы
|