-яйкі адвараныя - 2 шт.
-бульба адвараная - 2 шт.
-цыбуля рэпчатая - 1/2 шт.
-карнішоны - 5-6 шт.
-агурок свежы - 2 шт.
-мяса птушкі запечанае - 1 кубак (аб'ёмам 200 мл)
-гарошак зялёны - 1 маленькі слоічак (100-130 г гарошку, 200 г у слоіку)
-маянэз - 2-3 ст.л.
-соль - па густу
1. Замест адваранага мяса
ці каўбасы я выкарыстоўваю мяса запечанай у духоўцы птушкі.
Як правіла, курыцы ці індычкі.
Запякаю яго не адмыслова, а выкарыстоўваю рэшткі
пасля падрыхтоўкі цэлай тушкі.
2. Цыбулю і марынаваныя агуркі я не рэжу кубікамі,
а здрабняю ў блендэры.
З аднаго боку яны ў салаце ёсць і надаюць яму той самы густ,
а з другога - не трапляюцца буйнымі кавалкамі, змяняючы яго сваёй
салёнасцю, вастрынёй ці рэзкасцю.
3. У салату Аліўе кладу свежыя агуркі.
Яны як раз выконваюць функцыю хрумсткіх кубікаў
і надаюць страве свежасць і сакавітасць.
|