-400 г капусты;
-200 г сыра;
-5 лісцяў салаты;
-3 агурка;
-3 памідора;
-2 вараных яйкі;
-1 балгарскі перац;
-1 морква;
-1 яблыка;
-3 ст. л. смятаны;
-1 ст. л. гарчыцы;
-1 ст. л. цукру;
-2 г. л. 3% воцату;
-соль;
-перац - па густу.
1. Яйкі нарэзаць кубікамі. Капусту - саломкай і перацерці з соллю.
2. Яблыка нацерці на буйнай тарцы. Яблыка змяшаць з капустай, апырскаць воцатам, прыбраць у халадзільнік на 10 хвілін. Перац нарэзаць кольцамі. Агуркі, памідоры - кружкамі. Моркву нацерці на буйнай тарцы. Сыр нарэзаць буйнай саломкай.
3. Смятану расцерці з цукрам, злучыць з гарчыцай і яйкамі, пасаліць, паперчыць, перамяшаць.
4. Па краі талеркі выкласці лісце салаты, на іх па крузе выкласці капусту з яблыкам, пасаліць. На капусту - перац, агуркі, памідоры, моркву, сыр.
5. На сярэдзіну талеркі паставіць сподак са смятана-гарчычным соусам.
|