- пячонка трэскі (у масле) – 125 г
-яйка - 3 шт.
-морква - 1-2 шт.
-сыр (цвёрды) – 75 г
-маянэз (для змазвання)
-зеляніна - па густу.
Моркву адварыць да гатовасці ў падсоленай вадзе,
затым астудзіць, ачысціць і дробна нацерці.
Яйкі адварыць ўкрутую, астудзіць, ачысціць
і адлучыць бялкі ад жаўткоў.
Нацерці бялкі і жаўткі на дробнай тарцы.
Гэтак жа дробна нацерці цвёрды сыр.
Пячонку трэскі расцерці відэльцам і выкласці на дно салатніка.
Зверху выкласці пластамі: моркву, сыр, бялкі і жаўткі.
Кожны пласт змазваць маянэзам.
Падаваць салату з пячонкі трэскі,
упрыгожыўшы свежай зелянінай па густу.
|